Viime postauksen Youtube-pätkästä sain inspiraation listata parhaita musikaaleissa esiintyviä kappaleita.

5.


Hair - Let the Sunshine In

Koskettava laulu, joka lopettaa musikaalin ja kulminoi hippiliikkeen sanoman täydellisesti. Ensikosketukseni kyseiseen teokseen oli jossain 5-7 vuoden iässä, isän vanhojen LP:iden kautta. Musikaali on kokonaisuutenakin mainio ja jokainen kappale pitää yllä varsin korkeaa tasoa.

4.


Fame - Fame

Fame ei ole ehkä kestänyt aikaa yhtä hyvin kuin muut musikaalit ja 80-lukulaisuus paistaa elokuvasta läpi kuin aurinko, mutta musikaalin nimikkoraita on ajaton klassikko, joka tulee aina kuvaamaan ihmisten itsepäisyyttä saavuttaa unelmansa.

3.


Moulin Rouge - El Tango de Roxanne

Alkuperäisesti The Policen kappaleena tunnettu ja rakastettu kappale. Voisin jopa sanoa, että musikaalissa esiintyvä versio on parempi kuin alkuperäinen. Kohtalokas, dramaattinen ja surullinen kappale on selvästi elokuvan kohokohta ja kääntää sekavasta alusta kärsivän elokuvan kelkan jälleen ylöspäin.

2.


The Rocky Horror Picture Show - Sweet Transvestite

Huonoa internetilmaisua käyttäen, Tim Curryn ilmestyminen hissistä on yksi elokuvahistorian  suurimmista WTF-momenteista. On sillä pokkaa.

Ja taitoa.

1.

 

Jesus Christ Superstar - Superstar

Lyyrikoidensa kannalta hämmästyttävä kappale. Carl Andersonin ääni on täynnä energiaa ja särmää, mitä kriittiset lyriikat vaativatkin. Samalla aikaa kaunis, surullinen, hauska ja satiirinen kohtaus, joka pistää miettimään.