Musiikin tekemiseen ei paljoa tarvita. Joskus ei muuta kuin telecaster, Jeskola Buzz ja SM58. Brittiläinen artisti Conelrad on varmasti tuntematon ilmestys monelle ja pitääkin musiikkia lähinnä harrastuksena opintojensa ohessa. Harrastusmielessä tai ei, hän on julkaissut kaksi EP:tä (Not a Gun 2005, Community Shelter Planning 2007) ja nyt syynissä olevan LP:n Function Creep (2007). Kaikki teokset ovat ilmaiseksi ladattavissa artistin kotisivuilta.

Ambientin ja tavanomaisemman eletronisen musiikin välillä seikkaileva, löyhästi scifistä ja kylmästä sodasta vaikutteita ottava albumi, on toimiva teos. Kappaleet tukevat toisiaan ja alkupuolen "popahtavammat" sävellykset siirtyvät luonnollisesti loppupuolen raskaampiin biiseihin. Levy ei avaudu hetkessä ja vaatiikin monta läpikuuntelua, kunnes kappaleiden kauneus pääsee esille.Yksittäisten biisien esille nostaminen tuntuisi vääryydeltä LP:tä kohtaan; Suurempi vääryys olisi kuitenkin Target Cityn mainitsematta jättäminen, sillä raita on yksinkertaisesti hävyttömän kaunis. LP:n luomaa immersiota särkee harmittavasti lopetusraita Mancuso Dallas, joka vaikuttaa eksyneen väärälle paikalle. Edeltävä Sarcophagus olisi toiminut viimeisenä kappaleena huomattavasti paremmin.

En voisi kuvitella kuuntelevani Function Creepiä musiikkisoittimesta yleisillä paikoilla tai yleensä ihmisten keskellä, vaan teos yksinomaan vaatii rauhallisen ja raukean olotilan. Voi hyvinkin olla, että tästä LP:stä tulee pitkien bussimatkojen pelastaja.

1075785.jpg
Kansikuvituksen valokuvannut suomalainen Jani Saarijärvi.